Materialen


Al onze producten worden met liefde en zorg gemaakt, maar het blijven handgemaakte producten waardoor geen enkel product precies hetzelfde is. Het kan dan ook zijn dat een product een klein beetje afwijkt van het product op de foto.
Houd er alstublieft rekening mee dat er een klein kleurverschil kan zijn tussen de weergave op uw beeldscherm en het daadwerkelijke product.

 

Materialen die we voor onze producten gebruiken zijn voor jouw kleintje veilig, luchtdoorlatend en vrij van giftige stoffen. 

Al de producten op onze website worden door mezelf met de hand gemaakt, gevuld en elk exemplaar wordt door mij zorgvuldig gecontroleerd voordat ik dit verstuur. Ook ben ik constant bezig met het verbeteren van mijn producten, qua design, kwaliteit en functionaliteit.

 • Onze stoffen worden geproduceerd in Europa en hebben het Oeko-tex gecertificeerd.
 • Onze materialen zijn vrij van giftige en toxische stoffen
 • Wij gebruiken luchtdoorlatende fiberfill 

 

 

Materialen die wij gebruiken voor onze verschillende producten zijn;

 • Katoen: 

      Deze stof is van 100% katoen -  De stof rekt niet, waardoor de stof soepeler valt en voelt. 

 • Tricot: 

      Deze stoffen zijn 95% katoen en 5% elastan. -  Tricot is rekbaar in tegenstelling tot de ‘gewone en poplin katoen’.   Onze tricot is dan tegelijk nog eens katoen dus                pilt niet (geen bolletjes net als tegenwoordig op alle t-shirts uit de winkel) en transpireert niet.        

      De tricot is stevig, dus niet lubberend en voelt heel zacht.

 • Hydrofiel:

      Deze stof is gemaakt van 100% katoen. Hydrofiel beschrijft dat iets 'van water houdt' en is hiermee is een hydrofiele doek perfect voor het afdrogen en verzorgen            van een tere babyhuid. En mag dus niet ontbreken in een babyuitzet.
      Deze stof wordt ook wel babykatoen genoemd, dat is natuurlijk niet voor niets. Krimp van Hydrofiel is ca. 8 %

 • Katoenen Velvet - Nicky:

     Deze stof is gemaakt van 80% katoen en 20% polyester.  - Katoenen velvet, heerlijk zacht en sjieke stof, een katoenen velourse stof,

     De stof is geen stretch stof maar gebreid dus dat beweegt altijd mee en lijkt het op een rekbare stof.

 • Gewassen katoen:

      Deze stof is van 100% katoen. Deze katoen is expres heet gewassen en stonewashed, zodat het stoere effect ontstaat.

      Daarom zal de stof ook niet meer krimpen in de was.

 • Fijne baby rib tricot:

      Deze baby rib tricot is rekbaar (2 kanten!), van katoen en weer anders dan de 'brede katoenen rib velours'.   Double dyed, wat betekend dat ze dubbel geverfd zijn,           hier door heb je extra intense kleuren. Het is als het ware een tricot maar dan met een ribbel weving en maar een beetje dikker. De stof kan zowel in de lengte als in         de breedte gebruikt worden. De stof is van 80% katoen - 15% polyester - 5% elastan

 • Katoenen rib fluweel Tricot:

      Katoenen ribfluweel tricot, heerlijk zacht, een katoenen velourse stof. Ondanks dat de strepen in de breedte van de stof lopen, kan deze stof ook zo gebruikt worden        dat de strepen in de lengte komen. De stof is van 70% katoen - 25% polyester - 5% elastan.

 • Fiberfill/ Wattinevulling:

      400 grams, polyester/ vulwatten polyester

 • Fijne katoenen baby wafel tricot:

      Deze baby wafel tricot is rekbaar (in de breedte), van 100% katoen Double dyed, wat betekend dat ze dubbel geverfd zijn, hier door heb je extra intense kleuren.

      Het is als het ware een tricot maar dan met een wafel weving en wat dikker. De stof rekt in de breedte.

 • Wafelkatoen 

     Onmisbaar in de babyuitzet! 100% katoen en worden voller na een keer gewassen te zijn.